Zero 2 Hero

perubahan..perlu dalam setiap perjalananku

Marilah membeli..marilah membeli...

Produk Buatan Malaysia: Mangostyn Juice

Untuk tempahan dan details sila hubungi: En Aizat (012-2557048)

Baru2 ini aku dikejutkan dengan satu produk baru yang amat berpotensi zaman ni. Yelah, selalunye produk ni mahal giler (dalam rm 100++) sebab banyak khasiat, tapi aku jadik amat berminat bila tengok produk ni dihasilkan di Batu Pahat(tempat aku belajar). Jadi, aku terus mengambil keputusan berkongsi dengan orang ramai tentang produk yang memang semua orang tahu akan kelebihannya. Aku sebenarnya dah setuju dengan sahabat aku nak tolong jualkan produk ni untuk dia. Ape lagi??!! korang cuba lah..yeeehaaa!!!

Harga pasaran:
1 botol 250ml = RM55
3 botol 250ml = RM160
(penghantaran melalui pos tambahan RM10.00)

Mempertingkatkan tahap kesihatan menyeluruh dengan membantu peningkatan xanthones dan antioxida yang lain. 
* Merupakan minuman kesihatan yang mengandungi antioksida yang tinggi
* Menggunakan khasiat semulajadi Permaisuri Buah
* Kandungan antioksida telah dikaji oleh penyelidik daripada Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) dibawah Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar

Kandungan :
* Ekstrak keseluruhan buah manggis
* Ekstrak Acai
* Ekstrak Biji Anggur
* Ekstrak Delima
* Puri Roselle
* Jus Epal
* D-Ribose

Bahan lain yang dibenarkan :

* Ascorbic Acid
* Xanthan Gum 415
* Potassium Sorbate
* Permitted Flavours
* Citric Acid


MANGGIS Dipercayai berasal dari Kepulauan Sunda dan Maluku dan dikenali sebagai “Queen of fruit”. Digunakan dalam perubatan traditional seperti merawat penyakit Malaria, cirit-birit, tibi, ulser,buasir, sembelit dll. Kulit manggis mengandungi sebatian unik “xanthone” yang tinggi. Dikaji oleh FRIM (Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia).

Institut penyelidikan perhutanan malaysia (FRIM) :

* Merupakan sebuah insitusi penyelidikan hutan tropika terulung di dalam dan luar negara
* Merancang dan melaksanakan penyelidikan dalam sektor perhutanan serta pemuliharaan sumber hutan
* Menjalin kerjasama penyelidikan dan pembangunan (R&D) hutan dengan badan dalam dan luar negara
* MS ISO 9001: 2000

XANTHONE :
* Satu kelas sebatian aktif biologi unik yang mempunyai keupayaan bioaktif - seperti ciri-ciri antioksida
* Sumber Super antioksida yang paling tinggi
* Stabil (tidak musnah)pada suhu yang tinggi

Keistimewaan :
* Memberi kesihatan yang menakjubkan melalui pertolongan xanthone dan antioksida
* Menghalang dan mencegah radikal bebas
* Anti inflamasi & anti alahan
* Anti penuaan
* Mencegah kanser
* Melindungi sistem jantung
* Melindungi kesihatan otak dan sistem saraf
* Meningkatkan sistem pertahanan badan
* Menyokong fungsi sendi dan tulang rawan
* Menghalang jangkitan yang disebabkan oleh virus, bakteria dan parasit
* Mengurangkan tekanan darah tinggi
* Mengurangkan lelah
* Membantu penyembuhan luka
* Memberi tenaga stamina
* Mengurangkan sakit kepala (migrain)
* Mengurangkan pengeluaran asid