Zero 2 Hero

perubahan..perlu dalam setiap perjalananku

carut charoutans

huh...carut charoutans?

Aku nak mencarut kat cni boleh tak? x boleh? apesal lak? ni blog aku...suka ati aku la nak tulis ape..hoho. nasib baik la aku masih ade lagi kewarasan dan pertimbangan untuk tak mencarut..kadang terlepas gak la.. x baik carut marut ni..parut kelapa lagi baik pe.
X de, camni sebenarnya..aku kan kat UMP lagi ni..konon nak sambung la siapkan projek sarjana muda aku..at least nanti sem depan aku xde la nak gelabah tak tentu pasal.

Tapi yg tak best nyer aku ingat boleh la aku punya psm dpat separuh jalan siap. Ni x sampai separuh pun yg dah siap. Geram tol betul la sammy vellu ni. Mula2 aku confident je nak wat analysis product design tu..tup tup keluar result..ade warpage..ah..banyak plak tu..pastu aku tanya la Supervisor..Mr. Zamzuri

aku: incik, incik...
Sv: ha..siap dah?
aku: siap apenye..tengok ar ni ade warpage sampai 5 mm...
Sv: eh, banyak tuu...
aku: saya dah besar n kecikkan channel tu..sama gak dalam 5mm
Sv: gate location ade adjust tak?
aku: dah incik..saya dah wat cam ape yg incik cakap semalam la
Sv:tapi apesal saya wat x de sgt warpage?
aku: ntah la cik..saya dah tak tau nak wat ape lagi ni

pastu Sv aku pun pg jumpa Mr Zakri yg ade kat blakang wat solidwork...

Sv: eh, zakri..ari tu kita analysis ade warpage ke?
Mr. Zakri: ade..tapi sikit je
Sv: ha..ni sampai bnyk..ko pakai material ape?
Mr. Zakri: TPE la..kan ke ko yg ckap material tu..

Aku pasang telinga je..aik? takleh jadi ni...camne diorg ckap sikit je? aku dah cek dah semua..maybe design aku tu ade lain sikit..tu yg effect tu..x kan aku nak guna design dia plak..x pasal2 kurang mark nanti. Pastu Sv aku bgtau..awak dah boleh buat mold design la..warpage ni xpe..nanti kat mold design boleh alter. Hmm..ok la cik. Aku cam rase give up je, tapi aku tau give up mmg aku yg rugi.

Dua minggu aku analysis tapi cam nonsense je..wat a loser..huh! x pe..sekurangyer2 aku tau la selok belok software tu..kalo aku start lambat, sem depan lagi la merangkak. kat situ ade advantage dia kan..

p/s: ayat kat atas tu..ayat sedapkan jiwa...huhu