Zero 2 Hero

perubahan..perlu dalam setiap perjalananku

Bermulanye semester baru

Semester baru telah bermula. Sampai je Ump, aku ingatkan housemate ku pun dah ade..rupanya aku sorang je yg dah sampai. Ramai yg balik lambt..cett mana aci. kalau aku tau, baek aku balik lambat.

Nampaknya sem baru ni ade perubahan kat kawasan kediaman aku ni..Selalunya, kalau tengok rumah depan kosong je. Ni semuanya dah berpenghuni..sungguh x best. Pasni mesti bising je kawasan ni..eh..duk la tempat lain, syoh2.. Aneh je rasanya ngan situasi ni.

Tadi sempat la aku beli barang ngan zul kat Tunas Manja. Nasib baik dia nak kuar, tau2 je aku pun nak beli barang. X banyak la aku beli, cukup la beli barang2 untuk bancuh2 air. Check duit ptptn x masuk g..lambat nye..aku dah la tgh sengkek ni.

On da way kuar dari Tunas Manja tu, aku ternampak mesin timbang berat..tapi cam canggih sangat je.. tengok dekat punya dekat..rupenye siap ukur tinggi sekali..Siap kira BMI lagi..ala Body mass index tu..kira jakun sekejap la tadi..hehe. Ape lagi, aku pun usha line kot2 zul nmpk..hehe..dia x nmpk..adalah dalam 5 saat kena diri kat atas mesin tu..pastu result kuar..hehe..berat bdan aku jatuh dalam kategori Over...eh, ideal body mass..tapi ade cadangan kalau nak lagi ideal kena tmbh berat jadi 58.5 kg..sekarang ni baru 54kg..mana ku nak cari lagi 4 kg ni? banyak gak tuh..dahla badan aku susah nak naik berat ni..selalunye dapat naik sekilo je.

Tiba2 aku ternampak 2 org awek dalam keta tengah tersenyum2..aiseh, ade awek la plak..selambe je aku senyum balik kat dia..haha..lantak korang la nak gelak ke ape..bukan aku kenal pun..hehe.